18 Aralık 2015 Cuma

Amsterdam


Kanallarıyla ünlü şehir denildiğinde herkesin ilk aklına gelen Amsterdam'dır. Geçen yaz Amsterdam'da da iki kız kardeş olarak birlikte bulunduk ve aynı zamanda özgürlüğün şehri olan bu şehirde çok güzel vakit geçirdik. Amsterdam küçük bir şehir ve bu şehirde yerliler yaygın olarak bisiklet kullanıyorlar, turistler için de bisiklet kiralama olanağı var. Küçük bir şehir olduğundan yürüyerek ya da bisikletle nasıl isterseniz her yere ulaşımı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Amsterdam is famous for its canals as everyone knows. We were in Amsterdam last summer and we spent really good time in this city of freedom. Amsterdam is a small city and locals use bicycles for transportation. It's also possible for tourists to hire bicycles to explore this city. Since it's a small city you can easily reach everywhere by walking or byicycle.


Gezilip görülmesi gereken yerlere gelecek olursak, Amsterdam'ın ana meydanı olan Dam Square bu yerlerin başında geliyor. Burada Madame Tussauds, Royal Palace ve New Church bulunmakta. Meydanın çevresinde bulunan sokaklar alışveriş için oldukça güzel ve her zaman kalabalık. Amsterdam'ın hemen her yerinde görebileceğiniz ve tatma imkanı bulabileceğiniz peynirleri de bir o kadar ünlü. Flowermarket ve Rembrandtplein görülmesi gereken diğer yerler.

Must-see places are Dam Square, Madame Tussauds, Royal Palace and New Church. The streets around Dam Square are best for shopping and they are very crowded all the time. The Cheese shops are everywhere in the city centre and they are very famous. Flowermarket and Rembrandtplein are other must-see places.

Amsterdam'ın coffee shop'ları şehrin adı duyulduğunda ilk akla gelen diğer bir simge haliyle ve bunların en ünlülerinden biri de The Bulldog. Bir gece buranın bir diğer özgün bölgesi olan Red light district'e uğramadan da dönmeyin derim :) Red light district'in yakınında bulunda Old Church'ü de bu sırada görebilirsiniz.

The coffe shops of Amsterdam are kind of a symbol of this city and I think the most popular one is The Bulldog. The other unique part of this city is Red Light district where you should see at night. If you go there you can also see Old Church which is very close to this area.

Rijkmuseum ve Van Gogh Museum'un bahçesinde bulunan I Amsterdam yazısıyla fotoğraf ise Amsterdam'ın klasiği tabiki. Heineken Fabrikası, Vondelpark, genellikle yerlilerin bulunduğu Jordan district ve burada bulunan Anne Frank House ile West Church, alışveriş caddelerinin bulunduğu Leidseplein ile lüks markaların bulunduğu Bijenkorf alışveriş merkezi de görülmesi gereken diğer yerlerden.

Ofcourse to take a photo in front of the Iamsterdan figure in Rijkmuseum's garden is a must. Other places to visit are Heineken Beer Factory, Vondelpark, Jordan district, Anne Frank House, West Church, Leidseplein where there are shopping streets and Bijenkorf shopping Mall where you can find luxury brands.

Ben Amsterdam'ı gitmeden çok merak ediyordum ve gidip gördükten sonra kendine özgü bir ruhu olan şehirlerden biri olduğuna karar verdim. Vaktiniz varsa, ya da tatil fırsatınız gidin görün :)

I was wondering Amsterdam ver much before I visited there and after beeing there, I decided that it's one of the cities which has a unique spirit. If you have time, go see this city :)

Sevgiler,
Love,

E.


Dam Square


Dam Square























Rijksmuseum


City Canals

  

Heineken Beer Factory

 


Rembrandtplein

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder